Cípal zlatý
Vyskytuje se ve východním Atlantiku a ve Středozemním moři. Hospodářský význam má cípal zlatý v celém Středomoří.
Charakteristickým znakem ryb jsou zlaté skvrny po stranách hlavy a na skřelích.
Způsoby tepelné úpravy jsou podobné jako u cípala hlavatého. Menší ryby se připravují smažené, větší jsou vhodné k dušení.
Dalšími druhy cípalů jsou cípal evropský, který má pevné, mírně tučné a velmi chutné maso. Dále cípal ostronosý, cípal zelenohřbetý, diamantový cípal a cípal modroskvrnný.
Vhodnými způsoby tepelné úpravy jsou smažení a dušení.
Cukrářská škola
V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku
Kuchařův rádce
Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.