Herkules

 

Herkules byl a stále je jeden z nejvíce oblíbených českých trvanlivých salámů. Začal se vyrábět na začátku sedmdesátých let a v tehdejším Československu patřil k salámům s vysokou kvalitou. Po zrušení norem po roce 1989 ale kvalita salámu Herkules jako mnoha dalších značně klesla, vylepšit se ji podařilo až o několik let později vydanými vyhláškami, ale i tak někteří výrobci stále používají různé náhražky.

Herkules by se měl vyrábět z poměrně kvalitního masa, používá se fermentace a uzení studeným kouřem. Na rozdíl od složením podobného Poličanu má větší průměr.

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.