Hlavatka obecná, Hlavatka podunajská

Hlavatky jsou rozšířené v povodí horního a středního toku Dunaje – v čistých vodách bohatých na kyslík. Původně se vyskytovaly i v povodí Moravy, dnes se ve volné přírodě na našem území nevyskytují. Patří mezi nejohroženější druhy ryb, prodávají se jen málokdy. Tělo hlavatek je téměř kulaté, ryby dosahují délky max. 1,50m a hmotnosti nad 50kg. Hlavatky jsou vhodné k dušení, pošírování nebo smažení na másle. Maso je lahodné, při úpravě není třeba příliš solit ani kořenit.

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.