Holub hřivnáč

Holub hřivnáč je největší a nejrozšířenější druh divokých holubovitých v Evropě. V našich zeměpisných šířkách se loví jen dva druhy – holub hřivnáč a hrdlička zahradní. Vyskytuje se v řídkých smíšených lesích, na okraji lesů a polí ale i v městských parcích a zahradách. Hnízdí od konce března do července, u nás se loví od srpna do konce října.

Holub hřivnáč dosahuje hmotnosti 400-550g a délky asi 40cm. Mezi samcem a samicí nejsou rozdíly, peří je modrošedé. Mláďata jsou trochu světlejší.

 

Maso holuba hřivnáče

Maso je tmavé s jemně vláknitou strukturou, aromatické, lahodné chuti.

Holubi vcelku můžeme péct, dusit nebo grilovat.

Holubí stehýnka jsou vhodná k pečení nebo k přípravě ragú.

Holubí prsa vcelku nebo jako vykostěné filety s kůží a křídlovou kostí jsou vhodná k pošírování nebo uzení.

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.