Hořčice bílá (Sinapis alba)
Jinak také hořčičné semínko. Používáme plody, čerstvé i sušené, mleté nebo drcené. Sušená semena při žvýkání chutnají ostře, jinak jsou bez zápachu. Hořčičná zrna zjemňují okurky nakládané do octa, zelné pokrmy, zavařovanou zeleninu. Koření se jimi masové, rybí či zvěřinové marinády. K drůbeži a hovězímu masu se výborně hodí hořčičná moučka. Hořčičná zrna jsou běžně k dostání. Toto koření vydrží i několik let, je-li uchováno v temnu a chladu.
Cukrářská škola
V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku
Kuchařův rádce
Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.