Hřebenatka kuchyňská

Jedná se o velmi hodnotný druh hřebenatek, rozšířený ve východním Atlantiku. Čerstvé hřebenatky kuchyňské se vyvážejí především z Francie, mražené pocházejí z Velké Británie.

Hřebenatka kuchyňská je největším druhem z evropských hřebenatkovitých – průměr lastur  dosahuje až 17cm. Na ploché lastuře jsou ostrohranná žebra, na vypouklé lastuře zaoblená žebra. Ouška jsou žebrovaná, symetrická.

Maso těchto hřebenatek je vhodné ke smažení nebo gratinování.

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.