Hřebenatka ušlechtilá
Je rozšířená kolem Japonska od středního Honšú po Kjúšú. Hřebenatka ušlechtilá žije v hloubkách do 20m, chová se také v akvakulturách.
Schránka měří v průměru do 15cm. Na povrchu lastur je asi 20 žeber, ouška jsou výrazně asymetrická.
Maso hřebenatek ušlechtilých se v Japonsku považuje za vekou delikatesu, v syrovém stavu se používá k přípravě sushi. Vhodným způsobem tepelné úpravy je také smažení v těstíčku z tempury.
Cukrářská škola
V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku
Kuchařův rádce
Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.