Hřebenatka víčkovitá

Je rozšířená od Norska po Kanárské ostrovy včetně celého Středozemního moře. Čerstvé hřebenatky víčkovité se do vnitrozemí dostávají jen málokdy, většinou se prodávají mražené nebo konzervované.

Obě lastury jsou rovnoměrně vypouklé, mají hnědočervené zbarvení s lehkým mramorováním. Žebra na povrchu lastur jsou zaoblená. Lastury dosahují délky max. 10cm.

Maso a tzv. corail (oranžová vajíčka mušlí) se hodí ke smažení na másle.

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.