Hrozinkový ocet

HROZINKOVÝ OCET – někdy známý jako rozinkový ocet se vyrábí z vinných rozinek. Podobně se vyrábí také ocet fíkový, datlový nebo medový. Všechny tyto octy jsou si chuťově podobné.

Exotický a sladký…

Pro svou chuť a jedinečné aroma je rozinkový ocet využíván zejména v orientální kuchyni. Jeho popularita je nejvyšší především v zemích, jako je jako Turecko, Maroko, Španělsko a Řecko, kde se také nejčastěji vyrábí

Vzhled, chuť a vůně…

Aroma rozinkového octa je výrazné a ovocné.

Použití rozinkového octa v gastronomii

Rozinkový olej je oblíbený zejména v orientální kuchyni. Hodí se k pokrmům z drůbežího nebo jehněčího masa.

Zdraví a vitamíny

Obsah kyseliny v hrozinkovém octu je nejméně 5 %, obsah zbytkového alkoholu je menší než 0,5 % objemu. Obsah zbytkového cukru a draslíku je vysoký, stejně je tomu i u datlového a fíkového octa.

Dostupnost a skladování

Rozinkový ocet je k dostání pouze ve specializovaných prodejnách octů a olejů. Uchovává se v chladu a temnu, dobře uzavřený.

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.