Humr evropský

Je rozšířený v severovýchodním Atlantském oceánu, vyskytuje se také ve Středozemním moři. Humr evropský se loví u Britských ostrovů, u pobřeží Norska a západní Francie, ve Středozemním moři probíhá výlov především v chladnějších oblastech. Ve Francii, Španělsku a na Helgolandu  se humři chovají v akvakulturách, produkce většího rozsahu se zatím nezdařila.

Humr evropský má velká, široká klepeta. Zbarvení těla je tmavé, částečně modré. Tento druh humrů dorůstá do délky max. 60cm a dosahuje hmotnosti 5-6kg. Jedinci se mohou dožít věku přes 60 let. Většinou se loví humři o délce 25-50cm.

Maso je velmi lahodné. Vhodným způsobem tepelné úpravy je vaření, smažení nebo grilování, chuť masa by se neměla překrývat silným kořením. Vařené a zmražené humří ocasy se hodí na přípravu studených předkrmů, salátů a koktejlů.

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.