Ibores
IBORES je polotvrdý sýr na krájení pocházející ze Španělska.
Vzhled, chuť, vůně…
Ibores má tvar válce a hmotnost 650g-1,2 kg. Povrch sýru má okrovou nebo červenou barvu. Obsah tuku v sušině je 45%.
Chuť je lehká, máslová a sýr jemně voní po kozím mléce.
Výroba
Sýr je vyroben z čerstvého kozího mléka. Po přidání přírodního fermentu probíhá srážení. Ve střední době zrání se kůrka potírá olivovým olejem nebo vyuzenou práškovou paprikou. Celkem sýr zraje 2 měsíce.
Použití sýru Ibores v gastronomii
Hodí se ke chlebu, nastrouhaný se používá do polévek, omáček, nákypů a masových jídel.
Dostupnost a skladování
Ibores je k dostání ve specializovaných prodejnách se sýry.
Uchovává se v chladničce dobře zabalený.
Cukrářská škola
V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku
Kuchařův rádce
Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.