Ibores

IBORES je polotvrdý sýr na krájení pocházející ze Španělska.

Vzhled, chuť, vůně…

Ibores má tvar válce a hmotnost 650g-1,2 kg. Povrch sýru má okrovou nebo červenou barvu. Obsah tuku v sušině je 45%.

Chuť je lehká, máslová a sýr jemně voní po kozím mléce.

Výroba

Sýr je vyroben z čerstvého kozího mléka. Po přidání přírodního fermentu probíhá srážení. Ve střední době zrání se kůrka potírá olivovým olejem nebo vyuzenou práškovou paprikou. Celkem sýr zraje 2 měsíce.

Použití sýru Ibores v gastronomii

Hodí se ke chlebu, nastrouhaný se používá do polévek, omáček, nákypů a masových jídel.

Dostupnost a skladování

Ibores je k dostání ve specializovaných prodejnách se sýry.

Uchovává se v chladničce dobře zabalený.

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.