Jazyk obecný

Je rozšířený od jižního Norska po Senegal a ve Středozemním moři. V Evropě se vyskytuje několik příbuzných druhů, z kulinářského hlediska rovnocenných.

Jazyk obecný dorůstá do délky 70cm. Patří k nejchutnějším mořským rybám.

Maso je křehké, vhodné k pošírování, dušení, vaření v páře, pečení v troubě a smažení. Filety se často připravují plněné. Teplota při úpravě nesmí být příliš vysoká, maso by ztvrdlo.

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.