Jehněčí kolena

Jehněčí kolena (kližky) jsou přední – z plece, nebo zadní – z kýty. Zadní kolena jsou masitější, s vyšším podílem vaziva. Maso z kolen má intenzivní chuť, je libové.
Vcelku a s kostí jsou kolínka vhodná k dušení při nízké teplotě, lze je i péct v troubě. Ze zadního kolena nasekaného na plátky připravíme steaky ke grilování. Vykostěné maso z kolena můžeme dusit na způsob kari, z kolena vařeného s kostí připravíme silný základní vývar.
Kolena patří k cenově výhodnějším částem jehněčího masa.

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.