Jelec tloušť
Vyskytuje se v potocích a řekách v celé Evropě, kromě Irska, Skotska, severu Skandinávie a jihu Itálie. U nás je poměrně rozšířeným druhem.
Jelec má protáhlé, zavalité tělo, zbarvené světle stříbřitě. Ploutve jsou načervenalé, šupiny jsou velké s tmavým okrajovým lemem.
Tloušti dosahují délky asi 60cm a hmotnosti asi 4kg. Většina ryb ale dorůstá jen do délky 40cm. V mladém věku se živí hmyzem, červi a malými korýši, v dospělosti se stávají dravci a loví malé ryby nebo žáby.
Jelec tloušť má jemné, bílé a pevné maso, hodí se ke smažení, fritování a grilování.
Cukrářská škola
V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku
Kuchařův rádce
Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.