Kanic kabrila

Jedná se o hojně rozšířený teplomilný druh, vyskytující se ve Středozemním moři a Atlantiku. Nejčastěji se prodává na trzích ve východním Středomoří, jinak je k dostání zřídka, do střední Evropy se dováží jen málokdy.

Kanic má dlouhou hřbetní ploutev v přední části vyztuženou tvrdými paprsky. Zadní část ploutve má měkké paprsky. Zbarvení ryb je pestré, zvlášť tři oranžové podélné pruhy.

Kanic dosahuje délky 40cm, většinou měří jen asi 20cm.

Masoje křehké, poněkud sušší, po tepelné úpravě se mírně drolí. Je vhodné ke smažení, chutná výborně.

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.