Koruška evropská - Koruška smrdutá
Je rozšířená od Bílého moře po Lamanšský průliv, včetně Baltského moře. Vyskytuje se podél pobřeží, zdržuje se v hejnech.
Koruška evropská dorůstá do délky 45cm, většinou měří jen do 20cm.
Maso má zvláštní pach připomínající okurky, je křehké, nevýrazné chuti, jeho kulinářská hodnota je minimální.
Nejčastěji se koruška evropská připravuje smažená přírodně nebo v trojobalu, chutná i fritovaná.
Cukrářská škola
V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku
Kuchařův rádce
Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.