Krab červenotečkovaný
Jedná se o teplomilný druh, je rozšířený v celém Indickém oceánu a východním Tichomoří. Loví se také komerčně, prodává se však jen na místních trzích s rybami.
Zbarvení kraba červenotečkovaného je nápadné, na zadní části zelenavě žlutého hřbetního krunýře jsou tři velké, světle lemované, sytě červené skvrny. Krunýř dorůstá do šířky 20cm, může být i širší.
Vhodným způsobem tepelné úpravy je vaření v osolené vodě nebo v kořeněném vývaru.
Cukrářská škola
V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku
Kuchařův rádce
Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.