Krab pavoučí
Vyskytuje se ve východním Atlantském oceánu a ve Středozemním moři. Loví se především podél atlantského pobřeží Francie, ve Středomoří jen lokálně.
Krab pavoučí má silně trnitý krunýř, nazývá se proto někdy krab trnitý. Poznávacím znakem jsou dva krátké čelní rohy a poměrně malá klepeta.
Maso kraba pavoučího má velmi lahodnou chuť, vylupuje se však pracně. Vhodné je k vaření v osolené vodě nebo v kořeněném vývaru. Do střední Evropy se krabi pavoučí dovážejí většinou z Atlantského oceánu.
Na trhu jsou k dostání také samotná krabí klepeta. Maso z nich chutná výborně, prodává se v konzervách, vařené nebo mražené. V nabídce jsou klepeta z různých druhů krabů.
Cukrářská škola
V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku
Kuchařův rádce
Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.