Krab sametový (Étrille)

Je rozšířený v Atlantském oceánu, vyskytuje se také v západních částech Středozemního moře. Krab sametový se loví podél francouzského a španělského pobřeží Atlantského oceánu.

Hřbetní krunýř a nohy jsou sametově ochlupené. Na předních okrajích krunýře je pět silných zubů, krunýř dosahuje šířky asi 8cm. Mezi očima je mnoho drobných trnů.

Krab sametový je oblíbený především ve Francii. Maso je velmi chutné, vhodné k vaření. Po uvaření se zpravidla vylupuje až při konzumaci.

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.