Krab stydlivý středomořský
Je rozšířený v Atlantiku, vyskytuje se v celém Středozemním moři. Z hospodářského hlediska má krab stydlivý středomořský jen nepatrný význam, je vedlejším produktem výlovu.
Krunýř se směrem k hlavě zužuje do tvaru trojúhelníku, je ozubený jen na zadní straně. Jeho povrch pokrývají velké, podélně uspořádané výrůstky. Krunýř a klepeta mají jednotné světlejší zbarvení. Klepeta jsou hřebenovitě ozubená, umístěná poměrně vysoko, v pozici před hlavou kraba. Z obličeje jsou proto vidět jen oči.
Maso má vynikající chuť, jeho podíl je však nízký, omezený pouze na klepeta. Krabi jsou vhodní k vaření a okamžitému podávání, nebo slouží při přípravě studených předkrmů.
Cukrářská škola
V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku
Kuchařův rádce
Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.