Kreveta bledočervená
Kreveta bledočervená žije v Atlantském oceánu od Portugalska až po severozápadní Afriku a také ve Středozemním moři v hloubkách až 200 metrů. Do střední Evropy se dováží pravidelně, ale v poměrně malém množství, nejvíce se prodává ve Španělsku.
Má světle červené zbarvení. Čelní roh mají samice delší než samci, u kořene pokrytý drobným ozubením.
Maso je velmi hodnotné, kuchyňská příprava je nejvhodnější i s krunýřem. Nejčastěji se podává vařená, smažená a grilovaná.
Cukrářská škola
V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku
Kuchařův rádce
Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.