Kreveta červená

 

Kreveta červená je velmi hojně rozšířená a žije ve většině oceánů. Ve Středozemním moři se nejvíce loví u pobřeží Francie, Španělska, Itálie a Izraele, v západní části Středomoří je k dostání téměř všude. V poslední době se stále častěji prodává i v zemích střední Evropy.

Má tmavší a výraznou červenou barvu, samice jsou velké až 20 centimetrů. Maso je chutné a velmi kvalitní. V kuchyni se používá především na smažení nebo grilování.

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.