Kreveta chilská

Vyskytuje se jen v oblastech podél středochilského pobřeží, žije v hloubkách od 150 do 450m.

Zbarvení krevety chilské je i v nevařeném stavu sytě červené. Čelní roh je dlouhý, v horní a dolní části ozubený. Samice dorůstají do délky 16cm, z celkové délky připadají 4cm na čelní roh. Po stranách hřbetního krunýře jsou dvě silné podélné hrany, jejich přední konce jsou prodloužené do špičatých zubů. Na zadních koncích středních segmentů zadečku jsou silné trny.

Kreveta chilská je velmi hodnotná, mražené maso z ocásků vařených krevet se dováží do Evropy. Hodí se na všechny způsoby tepelné úpravy, při kterých se neztratí jemné aroma, např. dušení v páře nebo smažení.

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.