Kreveta čínská
Je rozšířená v mořích podél čínského a korejského pobřeží. Uměle se kreveta čínská chová v Číně a Jižní Koreji. Je nejchutnější krevetou, z hospodářského hlediska je velmi důležitá.
Základní zbarvení těla je světlé, mírně průhledné. Ocasní vějíř je tmavý, rýhy na hřbetním krunýři a na nohou jsou poměrně krátké. Samice dosahují délky až 18cm.
Kreveta čínská má chutné maso, řadí se k bílým krevetám. V Evropě se prodává mražená. Velké krevety čínské se prodávají jako sea swallow, malé jako billow. Jsou vhodné na všechny způsoby tepelné úpravy.
Cukrářská škola
V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku
Kuchařův rádce
Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.