Kreveta tygří zelená

Tygří kreveta zelená je rozšířená v Tichém a Indickém oceánu, ale přes Suezský průplav se dostala až do Středozemního moře a tak se v současnosti loví například i v Turecku.

Má světlehnědé zbarvení, které může být i částečně do zelena s tmavými příčnými pruhy. Rýhy na hřbetním krunýři jsou poměrně krátké, na nohách má žlutočervené kroužky. Samice mohou dorůst až do délky 23 centimetrů.

V gastronomii je velmi oblíbená, hodí se pro všechny známé kuchyňské úpravy.

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.