Krevetka baltská

Je rozšířená od Baltského po Středozemní a Černé moře. Regionálně se loví jen v Německu a v Dánsku, prodává se zde čerstvá. V Černém moři se krevetka baltská loví v Rumunsku a Bulharsku.

Tělo je průhledné s hnědavými tečkami. Čelní roh je ozubený, po obou stranách má tmavou spodní hranu. Krevetky dorůstají do délky max. 8cm.

Krevetka baltská je z kulinářského hlediska stejně kvalitní jako krevetka růžová. Maso má jemnou chuť, není třeba výrazně kořenit. Vhodným způsobem tepelné úpravy je krátké povaření v osolené vodě (asi 5 minut).

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.