Krevetka růžová

Je rozšířená ve východních částech Atlantského oceánu a v celém Středozemním a Černém moři. Hojně se loví u pobřeží Francie a také v jiných oblastech Středomoří.

Tělo krevetky růžové je průhledné s hnědými příčnými pruhy. Čelní roh je z obou stran ozubený. Krevetky dorůstají do délky jen 11cm, patří k malým druhům krevet.

Mimo oblast výlovu není tento druh téměř k dostání. Vhodným způsobem tepelné úpravy je vaření v osolené vodě (jen 5 minut), vynikne tak jemná chuť masa.

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.