Krevetka severní

Krevetka severní žije v severním Atlantickém oceánu a severním Tichomoří v hloubkách okolo 100 metrů. Nejvíce se loví u pobřeží Norska, Grónska a Islandu, a také v severních oblastech Severního moře.

Vylovené krevetky se ihned vaří v slané mořské vodě. Vaření je velmi krátké, aby neztratily svoji přirozenou jemnou chuť, pak se okamžitě zmrazují. Část krevetek se před zamražením loupe.

Krevetka má červené zbarvení a ohnutý, rovnoměrně ozubený a poměrně dlouhý čelní roh. Samice dosahují délky maximálně 16 centimetrů, průměrná velikost je ale jen 12 centimetrů.

Krevetky severní jsou velmi oblíbené. Prodávají se vařené a zamražené, s krunýřem nebo loupané, po celé Evropě i v USA. Maso je velmi hodnotné a chutné, musí se ale rozmrazovat pomalu. Využívají se do mnoha studených jídel, protože se už nemusí vařit.

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.