Krk

Masitý hovězí krk se používá na přípravu mletého masa nebo k výrobě uzenin. Vykostěný krk má široké uplatnění v kuchyni, patří k méně drahým částem hovězího masa Krční partii tvoří svalovina prorostlá tukem, maso má silná svalová vlákna a vysoký podíl šlach a vaziva. Krkovice je vhodná k dušení a vaření, tedy na delší tepelnou úpravu. Z krku nakrájeného na kostky připravujeme guláše, maso vcelku s kostí lze vařit nebo pošírovat.

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.