Kůzlečí krk
Krk se jen málokdy prodává samostatně, patří k méně drahým částem kůzlečího masa.
Maso z krku je prorostlé tenkými žilkami tuku, je aromatické, u mladších kůzlat má bílou barvu, u starších kusů nažloutlou.
Kůzlečí krk lze péct vcelku, častěji se ale vykostí a po nakrájení na kostky použije k přípravě guláše nebo ragú. Z nevykostěného krku můžeme nasekat kotlety na smažení, které vyžadují delší tepelnou úpravu, než kotlety ze hřbetu.
Cukrářská škola
V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku
Kuchařův rádce
Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.