Kůzlečí kýta

Kýta je považována za nejlepší část kůzlečího. Je masitá, libová, maso je křehké, jemně vláknité, s poměrně nízkým podílem kostí. Maso z kýty mladých kůzlat je růžové, u starších kusů má tmavší barvu. Kůzlečí kýtu s kostí nebo vykostěnou můžeme péct i grilovat vcelku, po nakrájení na kostky se peče na jehle. Z kýty můžeme nakrájet i plátky k přípravě minutek. Nevykostěná, napříč na plátky nakrájená kýta se hodí k dušení.

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.