Kůzlečí vnitřnosti
Křehké kůzlečí vnitřnosti – plíce, jazyk, ledvinky, mozeček, srdce, játra a slezina – se většinou prodávají spolu s masem. Pokud chceme zakoupit vnitřnosti samostatně, je třeba obrátit se přímo na chovatele koz nebo na specializovanou prodejnu.
Kůzlečí vnitřnosti se připravují stejně jako vnitřnosti jiných jatečných zvířat. Játra a ledvinky jsou vhodné ke smažení a restování. Jazyk a plíce můžeme vařit. Srdce, mozeček a slezina jsou na přípravu samostatného pokrmu příliš malé. V českých receptech se objevují vnitřnosti hrudní a břišní dutiny spolu s jícnem a jazykem – kůzlečí kořínek.
Cukrářská škola
V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku
Kuchařův rádce
Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.