Langusta evropská

Langusta evropská žije ve východní části Atlantského oceánu od Anglie až po vody Maroka, a také ve Středozemním moři. Loví se ve všech oblastech výskytu.

Langusta evropská má cihlově červenofialové zbarvení a na bočních stranách zadní části má řadu světlejších skvrn. Tykadla mají ve většině případů svítivě červené kroužky. Dorůst může až do délky 50 centimetrů, většinou má ale délku 20 až 40 centimetrů.

Langusta evropská se nejvíce prodává na trzích ve Středomořské oblasti a na pobřeží Atlantiku. Do střední Evropy se dováží převážně mražená, jen v některých speciálních prodejnách ji lze koupit čerstvou a živou, ovšem za poměrně vysokou cenu.

Má vynikající chuť a je vhodná především na vaření, smažení a grilování. Doba tepelné úpravy je delší, u větších kusů 30 minut i déle. 

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.