Langusta japonská
Je rozšířená u pobřeží Japonska, Koreje, střední Číny a Tchaj-wanu. V Japonsku je z hospodářského hlediska velmi důležitá. V důsledku intenzivního výlovu stavy langusty japonské značně poklesly.
Zbarvení těla je tmavé, na nohou jsou světlé příčné pruhy a zadeček je hnědočervený. Ocasní vějíř je do poloviny tmavý. Na hrudním krunýři jsou drobné trny se světlými špičkami. Langusta japonská dorůstá do délky max. 30cm.
Tento druh je k dostání jen ve východní Asii, do Evropy se nedováží. Hodí se na všechny způsoby tepelné úpravy.
Cukrářská škola
V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku
Kuchařův rádce
Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.