Langusta kapská

Langusta kapská se nejvíce vyskytuje v mořích s rovným a skalnatým dnem u pobřeží jižní Afriky a Namibie v hloubkách do 45 metrů. V těchto oblastech má i velký hospodářský význam.

Barva je hnědá a jednotná. Na přední polovině zadní části je řada šupin, obě poloviny jsou od sebe odděleny výraznou příčnou rýhou. Dorůstá maximálně do délky 45 centimetrů.

Z Langusty kapské se na evropský trh dováží v podstatě jen mražené zadečky, občas je ale k dostání i živá – v takovém případě je také poměrně drahá. Maso má vynikající chuť, nejlepší úprava je vaření a smažení, často se i griluje.

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.