Langusta karibská

Je rozšířená v teplejších pásmech západního Atlantského oceánu. Představuje nejprodávanější druh langust.

Langusta karibská má na načervenalých nebo nahnědlých segmentech s úplným příčným rýhováním světlé skvrny poblíž bočních okrajů. Skvrny na 2. a6, segmentu působí jako velké oči. Na ocasním vějíři je načervenalý příčný pruh. Langusty dorůstají do délky max. 45cm, většinou měří jen do 20cm.

Langusta karibská se prodává čerstvá, vyvážejí se většinou jen mražené ocásky. Chuť masa je vynikající, tento druh langust je vhodný na všechny způsoby tepelné úpravy.

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.