Libeček lékařský (Levisticum officinale)

Jinak lobeček, vopich, vlstek, velký apich. Používáme čerstvé listy a kořeny. Libeček chutná podobně jako celer, čerstvě a kořenitě. Hodí se do polévek, kyselých čalamád, do bylinného octa. Přidává se i do jídel "z jednoho hrnce".Toto koření se výborně doplňuje s pepřem, koprem a dobromyslí. Do pokrmu se přidává před koncem vaření, lépe si uchová své aroma. Libeček je k dostání na trzích od jara do podzimu. Čerstvý vydrží až 3 dny, pokud je zabalený do vlhkého kuchyňského papíru a vložený do mikrotenového sáčku.

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.