Lín obecný
Lín je rozšířený téměř po celé Evropě, nevyskytuje se jen na severu Skandinávie, na severu Skotska a v přítocích Severního ledového oceánu.
Kůže línů je hrubá, silně sliznatá, zbarvená dozelena. Sliz chrání kůži před poraněním. Lín obecný dosahuje délky 60cm, většinou dorůstá jen do délky 20-30cm.
Líni jsou nejchutnější kaprovité ryby. Při kuchyňské přípravě je třeba postupovat opatrně, mícha a svalstvo línů jsou i několik hodin po zabití ryby funkční, reflexy stále pracují. Při tepelné úpravě může dojít k opaření nebo k úrazu. Je dobré nechat ryby před další úpravou nejméně půl dne odležet.
Líni jsou vhodní k pečení nebo dušení, ke klasickým pokrmům patří lín namodro nebo lín se slaninou.
Cukrářská škola
V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku
Kuchařův rádce
Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.