Lipan podhorní
Tento druh je rozšířený od severovýchodní Evropy a přítoků Bílého moře přes východní a střední Evropu až po sever Balkánu, Itálie a východ Francie.
Lipan podhorní je zabarven stříbřitě, hřbet je tmavší než boky a břicho. Ryby dosahují délky 60cm a hmotnosti 2,5kg. Do prodeje se většinou dostávají lipani o délce 30cm a hmotnosti asi 250g.
Maso lipanů je bílé, libové a vůní připomíná tymián. Vhodnou úpravou je dušení nebo pošírování.
Cukrářská škola
V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku
Kuchařův rádce
Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.