Listorožec velký

Vyskytuje se v severních částech východního Atlantiku a v celém Středozemním moři. Dříve byl listorožec velký hojně rozšířeným druhem, dnes jeho stavy poklesly.

Listorožec velký se od ostatních druhů listorožců odlišuje hladkými listovými lamelami (rohy). Na prvním segmentu zadečku jsou tři červené skvrny – jedna okrouhlá uprostřed a vedle ní z obou stran vždy jedna nepravidelná skvrna. Zbarvení těla je hnědožluté. Tento druh listorožce dorůstá do délky 45cm.

Na rybích trzích v Evropě se listorožec velký objevuje málokdy, do prodeje se sporadicky dostává mražený. Maso ze zadečku má výbornou chuť, hodí se k vaření a smažení.

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.