Losos dalmatský

Losos dalmatský, nazývaný také jadranský losos, žije v chladných tekoucích vodách bohatých na kyslík. Je rozšířený na dalmatském pobřeží a v Ochridském jezeru. Ryba má malou hlavu s tupou tlamou. Tělo je zbarvené hnědavě, je pokryté tmavými nebo červenými menšími tečkami, boky jsou světlejší. Hospodářský význam lososa dalmatského je minimální, prodává se jen na místních trzích. Je vhodný na všechny způsoby kuchyňské úpravy.

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.