Máčka skvrnitá
Je rozšířená v severovýchodním Atlantiku a ve Středozemním moři. Žije poblíž mořského dna do hloubky asi 100m, ve Středozemním moři až do hloubky 400m.
Poznávacím znakem ryb je jemná skvrnitá kresba, zbarvení těla je hnědavé. Ryby dorůstají do délky max. 1m, většinou měří do 80cm.
Maso je pevné, velmi chutné, kvalitou ale zaostává za masem ostatních malých žraloků. Vhodným způsobem tepelné úpravy je smažení – maso se stáhne z kůže a nakrájí na kousky.
V Anglii se máčka prodává bez hlavy, ocasu a zbavená kůže jako rock salmon nebo rock eel, ve Francii je k dostání pod názvem saumonette.
Cukrářská škola
V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku
Kuchařův rádce
Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.