Majorero

Jde o sýr určený ke krájení. Pochází ze Španělska. Je vyroben z pasterizovaného kozího mléka, které se sráží přídavkem enzymů. Následuje lisování sýřeniny a poté zrání, trvající různě dlouhou dobu. Majorero má tvar válcových bochníků o průměru 15-35cm a hmotnosti 1-6kg. Zralý sýr má po stranách typické žlábky, kůrka je bílá nebo zářivě červená. Obsah tuku v sušině je 55%. Tento sýr má trochu nakyslou, lehce pikantní chuť. Hodí se ke chlebu nebo do salátů, vyzrálejší sýr se používá k ochucení polévek, omáček, nákypů nebo masových jídel. K dostání je pouze ve specializovaných prodejnách. Uchovává se v chladničce, dobře zabalený.

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.