Mandlovka obecná

Je rozšířená od pobřeží Norska po Kanárské ostrovy, zřídka se vyskytuje také ve Středozemním moři. Mandlovka obecná se zdržuje v hloubce do 20m.

Schránky jsou tlusté, kulaté, pokryté výraznými soustředěnými pruhy. Na okrajích mají zbytky tmavého periostraka. Schránky mohou měřit 6-8cm. Lastury jsou na povrchu měkké, sametové. Zámek mezi lasturami tvoří řada rovnoměrně tvarovaných zoubků.

Větší mandlovky mohou mít poměrně tuhé maso, používají se často nadrobno nasekané na přípravu nádivek.

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.