Marron

Vyskytuje se jen v malé oblasti v jihozápadní Austrálii, v řece Margaret River. Je zde přísně chráněný, lovit se smí jen v omezeném množství, od poloviny prosince do konce dubna. Marron nabízený v obchodech pochází z umělých rybníkových chovů, poptávka značně převyšuje nabídku.

Marron je třetím největším sladkovodním druhem raků. Zbarvení těla je hnědavé, povrch zadní části hřbetního krunýře a zadečku je drsný. Na střední destičce zadečku je několik trnů.

Marron má vynikající chuť, je vhodný na všechny běžné způsoby tepelné úpravy raků. Většinou se připravuje vařený, konzumuje se horký i studený.

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.