Modrák skvrnitý
Oba druhy ryb se vyskytují jen ve Středozemním moři a v navazujících oblastech Atlantského oceánu. Ve střední Evropě se prodávají jen zřídka.
Vzhledem modráci připomínají kanice, charakteristickým znakem je daleko dopředu vysunutelná tlama. Tělo je zbarvené stříbřitě, celé je pokryté šupinami. Na bocích je tmavá skvrna hned nad špičkou prsní ploutve. Oba druhy modráků dorůstají do délky 25cm.
Modráci se nejčastěji připravují smažení vcelku. Před tepelnou úpravou je třeba odstranit šupiny.
Cukrářská škola
V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku
Kuchařův rádce
Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.