Modrý královský krab
Je rozšířený na západní straně severního Tichomoří, ve východní části se vyskytuje pouze u západního pobřeží Aljašky. Z komerčního hlediska nemá modrý královský krab takový význam jako krab kamčatský, velmi se mu ale podobá.
Modrý královský krab nemá trn na horní straně čelního rohu. Charakteristický je slabý modravý lesk na červenofialově zbarveném těle.
Vařené maso tohoto kraba je vhodné na přípravu studených pokrmů nebo krabích karbanátků.
Cukrářská škola
V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku
Kuchařův rádce
Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.