Mořan tmavý

Vyskytuje se od Norska až po Angolu. Ve Středomoří se běžně prodává, ve střední Evropě so na trhu objevuje jen vzácně.

Mořan tmavý je vysokohřbetá ryba, zbarvená modravě až zelenavě. Na bocích jsou zlatavé linie. Ryby dorůstají do délky max. 60cm.

Maso je vhodné ke smažení a grilování vcelku.

 

Mezi vyhledávané mořanovité dále patří White stumpnosen, King soldier bream, Mořan pruhovaný a Scup  

Způsob tepelné úpravy je stejný jako u ostatních mořanovivých.

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.