Mořčák evropský (mořčák chutný)
Je rozšířený od pobřeží Norska až po Senegal, dále ve Středozemním a Černém moři. Žije poblíž skalnatých pobřeží nade dnem různých typů.
Mořčák evropský je dravec, živí se kraby a rybami. Dosahuje délky max. 1m, kůže je pokryta velkými šupinami. Hřbet je šedý, někdy přechází do zelenkavé nebo namodralé barvy, boky jsou stříbřité a břicho světlejší.
Mořčák je vynikající konzumní ryba, má pevné maso s příjemným aroma. Hodí se na všechny způsoby úpravy, není třeba silně kořenit.
Cukrářská škola
V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku
Kuchařův rádce
Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.