Okounek pstruhový

Severoamerický druh, který byl v 19. století uměle vysazován v jižním Německu, Rakousku a jižním Rusku. Okounek pstruhový má protáhlé tělo a velkou, ze stran zploštělou hlavu. Hřbet je olivově zelený, boky jsou světlejší a břicho bělavé. Podél postranní čáry se táhne široký, tmavý pruh, místy přerušovaný. Hlava je příčně pruhovaná. Okounek dosahuje délky 60-90cm, hmotnosti asi 10kg. Maso okounka pstruhového je vhodné především ke smažení.

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.